lauantai 21. heinäkuuta 2012

Hajuveteni

En ole koskaan ollut mikään varsinainen hajuvesifriikki. Pidän ja olen aina pitänyt kuitenkin hyvistä tuoksuista ja ollut kateellinen ihmisille, ketkä ovat löytäneet jonkun hyvän hajuveden.
Yläasteella olisi päässyt helpolla, jos olisi ostanut Escadan kesätuoksun tai Tommy Hilfigerin Tommy Girlin. Itse pidin kyllä kummastakin tuoksusta, varsinkin Tommy Girlistä, mutta en halunnut haista aivan samalle, kun jokainen muukin. Yleensä päädyin raikkaisiin vartalosuihkeisiin. Päälimmäisenä ikävöin ainakin H&M:n raikkaan omenan tuoksuista suihketta, joka oli vaaleanpunaisessa pullossa. Sitä samaa käyttäisin heti, jos vastaavaa löytäisin.
Muita yläasteaikoina käyttämiäni tuoksuja on muistaakseni ainakin Puma Woman (josta puhun tässä postauksessa edelleen, koska omistan sitä vieläkin), Chupa Chups hajuvedet,  kuka muu muistaa! Itselläni oli punainen ja vihreä, Kenzo Fover ja Samban joku makeahko tuoksu. Varmaan oli enemmänkin, mutta ei muistu enää mieleeni.
Nykyisin olen jaksanut etsiä muutaman keskenään hieman erilaisen tuoksun, joissa viihdyn. Pääasiassa pidän raikkaista ja keveistä tuoksuista, kuten varmaan näistä valinnoistani huomaa. Tällä hetkellä kuitenkin minulla olisi paikkansa vielä jollekkin "tummemmalle" tuoksulle talveksi, mikäli satun sellaisen syksyn aikana löytämään. Sellaisen löytäminen voi olla hieman hankalempaa, nykyisin löydän kyllä ihan kivasti miellyttäviä kevyempiä hajuvesiä.

Tässä omista tuoksuistani hieman tarkemmin. En todellakaan ole sen erikoisemmin perehtynyt, joten kerron nyt niinkuin itse osaan.
Vähän pitkähkö postaus voi tulla, mutta koska minulla ei nyt kamalan montaa hajuvettä ole, niin en näe järkeä jakaa kahtiakaan. :)
Kuvaa kannattaa klikata suuremmaksi.


1. H&M: I love Citrus Passion: En löytänyt tarkempia kuvauksia tästä netistä, mutta tämä on todella tyypillinen makea kesäteinituoksu. Nimensä mukaisesti tuoksuu selkeästi passionhedelmältä. Omasta mielestäni tämä ei kamalan sitruksinen ole, ainakaan kun kuivuu iholle. Jää aika perus sokeriseksi tuoksuksi. Alunperin halusin ostaa jonkin Escadan kesätuoksun tai Beyoncen Heat Rushin, löysin kuitenkin vartalosuihketta etsiessäni tämän, joka mielestäni korvaa hyvin edelliset. En usko, että haluan tuoksua sittenkään sokerikarkilta enää kesän jälkeen, joten n. 3€ maksava halpistuoksu on kelpo viihdyttämään sen ajan, kun siitä riittää.
Tämä vaatii aluksi useamman suihkaisun, mutta jää kyllä tuoksumaan iholle, eikä tarvitse lisäillä. Olin varautunut siihen, ettei tämä välttämättä kestä paria tuntia kauempaa.

2. Woman Puma for women: Klikkaa tästä tarkemmat tuoksukuvaukset. Omasta mielestäni tästä on hankala erottaa mitään selkeitä yksittäisiä hajuja (en oikein keksi parempaa termiä tähän tuolle mikä on englanniksi notes, hajuvesinuotit eivät kuulosta järkevältä). Omasta mielestäni tämä on saippuainen, ehkä pehmeän kukkaismainen. Sivuston mukaan tämä on kuitenkin aika sitrus ja hedelmäpainotteinen. Hennosti itse erotan vaniljan ja bergamottin.
Ensimmäisen pullon tätä sain ehkä 8. tai 9. luokalla ja on siitä asti ollut sellainen ok arkituoksu. Nykyään jäänyt vähemmälle käytölle ja tämä on muistaakseni kolmas pullo tätä samaa tuoksua. Tämän jälkeen tuskin ostan enää.

3. Black Star by Avril Lavigne: "Top notes: Pear, Middle notes: Pink Hibiscus, Black Plum, Base Notes: Dark Chocolate" Kukkaismainen ja hedelmäinen, tyttömäinen. Olen saanut lahjaksi, mutta muistaakseni sillä perusteella, että itse joskus haistelin tätä jossain ja totesin hyväksi tuoksuksi. Ei lempparini. Pidän paljon enemmän sarjan suihkugeelistä, siinä tuoksu on jotenkin puhtaampi ja raikkaampi. Myöskin hajuvesi meni suhteellisen nopeasti hieman pilalle. Säilytyspaikkana kylppärin kaappi, joten auringonvalolla ei vaikutusta asiaan. Noin vuodessa hajuveden väri oli muuttunut hennon vaaleanpunaisesta keltaiseksi ja tuoksu muuttunut hieman. Vaikka haju on hieman muuttunut, niin kyllä minä käytän helposti tuon loppuun asti.

4. Moschino Funny:  Tuoksusivulle tästä. Itse haistan heti voimakkaat sitrukset, vihreän teen ja pippurin. Tästä on siis hyvin helppo tunnistaa erinäisiä hajuja. Iholla muuttuu vielä kirpeämmän raikkaaksi, mutta hetken olemisen jälkeen esiin tulee kukkaissävyjä.
Käytin tämän loppuun pari kuukautta sitten ja harmittaa, itse tykkäsin tästä todella paljon. Kivan helppo ja raikas tuoksu, mutta ei mielestäni mikään tavallinen, vaan itseasiassa aika erilainen. Mahdollisesti voisin ostaa uudelleenkin, onneksi jäljellä on kuitenkin setissä mukana tullut tuoksugeeli jonka voin käytellä loppuun.

5. DKNY Be Delicious: Tuoksusivulle tästä. Tästäkin on helppo erottaa tuon top 3 listan ja olen muiden äänestäjien kanssa tismalleen samaa mieltä. Ensinuuskaisulla tästä tuli mieleen vihreä omena, mutta hyvin pian kurkku ja sitruuna.  Iholla hetken ollessa tähän jää eniten mielestäni kurkun ja kielon sekoitus.
Olen kuumotellut tätä tuoksua jo pidemmänkin aikaa ja sain sen edellisenä jouluna lahjaksi. Vaikka olen aina pitänyt omenan ja sitruksien tuoksusta, niin jollain tavalla tämä erottuu muista mieltymyksistäni. Tämä menee mielestäni nimittäin jo raikkaaseen ja hieman sporttisempaan tuoksukategoriaan. Ei ole siis mitenkään supertyttömäinen tai naisellinen, verrattuna muihun tuoksuihini.

6. Chanel Chance Eau De Tendre:  Tarkemmat tuoksutiedot tästä.  Tästä olen sivuston kanssa eri mieltä. Tämä tuoksuu mielestäni hyvin hyvin paljon päärynältä, eikä sitä mainita missään. :( Päärynän lisäksi tuoksuu kielo aika voimakkaana. En tosin tiedä miltä tuo kvitteni tuoksuu, ehkä siinä on päärynäinen tuoksu? Hetken iholla oltua tässä alkaa omasta mielestäni tuoksua myös lilja ja sitrustuoksu (eli tuo greippi ilmeisesti).
Kaikista tuoksuista tämä on lempparini. Ihastuin tähän välittömästi ja on suosikkini edelleen. Nyt tämä on ollut noin vuoden minulla käytössä ja puolet käytetty. Mitä todennäköisemmin tulen hankkimaan 50ml pullon jälkeen 100ml pullon.
Tämä tuoksu sopii mielestäni kaiken ikäisille. Tätä voisi mielestäni käyttää ihan yhtä hyvin teini-ikäinen, kun noin keski-ikäinenkin. Olen saanutkin erään keski-ikäisen ihastumaan tähän, jonka jälkeen hän osti oman pullon.
Ainoa miinus tässä on se, ettei tämä pysy kovin kauaa iholla. Minulla on tätä sellaisessa pienessä matkapurtilossa, josta lisään illassa 1-2 kertaa tuoksua.

7. Dolce & Gabbana L´eau The One: Tarkempia tietoja tästä.    Itse sanoisin tätä pehmeän kukkaishedelmäiseksi ja hyvin vaniljaiseksi. Kuitenkin täysin eri tavalla, mitä esimerkiksi Chance eau de tendre. Tämä on aikuismaisempi tuoksu ja aika erottuva ja uniikki. Punnitsin jonkun verran hankinko L´eaun vai tavallisen, mielestäni tämä on kuitenkin lähes identtinen pikkusisko. Pidän myöskin kevyemmästä Rose-versiosta.
Tämän kanssa on pidempi historia, ei pikarakastumista. Haistoin tätä ensimmäist kertaa jo yli 5-vuotta sitten, enkä lämmennyt täysin tälle. Tuoksu jäi kuitenkin "kypsymään" mieleeni ja heräsi viimeisen vuoden aikana lähes pakkomielteiseksi. Suihkutin sitä jokaisella hajuvesiständillä ja lopulta hankin sen itselleni viime marraskuussa muistaakseni.
Itselleni tämä on se aikuismaisempi iltatuoksu, tai sanoisinko aikuistyttömäinen. Täydellinen nuorelle naiselle. Tämä ei myöskään ole muidenkaan mielestä selkeästi päivä tai iltatuoksu, vaan mielipiteet jakautuvat aika 50:50. Itse kevyempiin tottuneena pidän enemmän iltatuoksuna.


Yhteenvetona tutkiessani omaa hajuvesimakuani, tuli montakin "hassua" seikkaa. En esimerkiksi pidä erityisemmin, itseasiassa lainkaan vaniljasta omana tuoksunaan, kielokin lähinnä oksettaa erikseen nuuhkittuna. Kuitenkin kummatkin ovat hyvin vallitsevia osia lempi hajuvesissäni. En myöskään osaa yhdistää näitä samankaltaiseksi, mutta vasemman sivupalkin ehdotukset ovat hyvin kytköksissä toisiinsa. The one sivu ehdottaa "People who like this also like" sivulla Chance Eau de Tendreä, vaikka itse amatöörinä ei uskoisi sitä, miten niissä on jotain samankaltaisuuksia. Oikeastaan jokaisen tuoksun kohdalla taitaa olla 1-2 ehdotusta johonkin jonka jo omistan ja pari josta tiedän pitäväni.

Joskus viime syksynä tilasin pari samplea netistä, Lolita Lempican ja Burberry Britin. Nekin ovat muuten toistensa ehdotuksissa. ;) Ja burberryn ehdotuksissa myös Chance Eau De Tendre.
Paketti jäi kuitenkin saapumatta ja itse tietenkin unohdin koko paketin, kunnes nyt taitaa olla jo liian myöhäistä Erityisesti tahtoisin Lolita Lempican, mutta en välttämättä kokonaisena. Nämä tilaamani olivat sellaisia isompia sampleja, jotka ovat näköispulloissa. 

Nyt itseäni kiinnostaisi muiden havainnot, onko teillä joitakin näistä ja haistatte joko samat, tai ihan eri asiat niistä? Onko teilläkin jotain tiettyjä yhtäläisyyksiä omien suosikkienne välillä?


3 kommenttia:

Nunnu kirjoitti...

Tervetuloa takas blogimaailmaan! :)

hellin kirjoitti...

Mukava, kun palailet :)

Tuoksuja ei muuten kannattaisi kylppärissä säilyttää, mieluummin jossain pimeässä, kuivassa ja lämpötilaltaan tasaisessa (mieluummiin viileässä kuin lämpöisessä). Eli vaikka kaapissa tai laatikossa.

Minä olen hurahtanut tuoksuihin enemmänkin, ja kyllä testailujen myötä on suosikkinuotteja alkanut löytyä. Erityisesti tykkään mm. iiriksestä, bergamotista, heliotroopista, viikunasta, patsulista, sammalesta, vetiveristä, nahasta, savusta ja suitsukkeista. Lähes kaikki lempparit ovat chyprejä, eli kitkerän kuivia "mummotuoksuja" (esim. Miss Dior Originale). Varmaan joku lapsuusmuisto tässä taustalla :D.

Anonyymi kirjoitti...

Ompas monta hajuvettä! :D
Itsellä on vain kaksi: Cleanin Shower Fresh (30ml) ja Jeanne Lanvinin nimikko hajuvesi (50ml). Jeannea käytän arkisin päivittäin ja Cleania käytän lähinnä viikonloppuna ja treeneihin mennessä sillä se tuoksuu juuri siltä miltä nimensä. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...