lauantai 29. tammikuuta 2011

Aamulla unihirviöstä ihmiseksi (meikkiohje)

Tässä lauantai-illan kunnoaksi päätin kuvin selitellä, mitä teen aamulla itselleni jos olo on kuin monsterilla. Tämä aamu sopi tämän tekoon täydellisesti, sillä viikon univaje ja huono ihokausi ovat hyvä lähtökohta jos halutaan korostaa, miten meikki todellakin tekee ihmeitä.

Kävin suihkussa, mitä en yleensä ajanpuutteen takia aamuisin tee, mutta kuivattipa se kivasti ihoa lisää lähtötilanteeseen.
(En oikeasti kykene selittämään punaisia silmiäni, jotka ilahduttavat teitä tässä muutaman kuvan ajan. Ei, mulla ei ole krapulaa sitten.)
Ensihoito tälle tilanteelle kuitenkin on naaman kosteutus ja hetken pakastimessa levänneet lusikat. Pidän niitä silmien kohdalla, ja silmäpussien päällä kunnes ne lämpenevät.
Pelkästään jo kunnon naamarasva ja kylmällä painelu auttaa naaman astetta parempaan kuntoon. Ainakin olo on aina raikkaampi ja heränneempi!
Tästä on hyvä lähteä peittelemään kriisialueita meikkivoiteella. Itse koitan minimoida kyseisen aineen käytön, mutta kuitenkin nyt talvisin se on oltava alla, nyt kun en omista tarpeeksi kosteuttavaa voidettakaan, että pääsisi mineraalipohjia käyttelemään.
Kun meikkivoide on naamalla, alkaa usko palaamaan, että tänäänkin voin näyttää vielä ihmiseltä.
Tämän jälkeen otan hieman astetta vaaleampaa meikkivoidetta. Tarkoitukseen käy myös valokynä, valopuuteri, sopiva luomiväri jne, mutta itse saan sormella kivasti sulautettua tämän parhaiten ihooni.
En kuitenkaan lisää sitä aivan kiinni silmään, niinkun en meikkivoidettakaan (kuvassa hieno raja kuvaamassa aluetta minkä ylitse en mene). Jos plankkaa naamansa ihan överisti silmän alaluomelle asti, on lopputulos pienet, luonnottoman näköiset siansilmät. Ainakin itselläni. Silloin sillä ei ole väliä jos meikkaa kunnon silmämeikin ja siihen tulee luomiväriä ja kajaalia, mutta jos meikki jätetään vähemmälle, suosittelen tätä.

Naama näyttää nyt siis tältä:
Tähän voidaan lisätä hieman vaaleaa hehkua poskipään korkeimmalle kohdalle.
Tähän käy edelleen valokynän, valopuuterin jne lisäksi mattapintaiset vaaleat luomivärit. Itse käytän kuvassa olevaa luomiväripaletin nurkkaa kokonaan, koska en tee niillä muutakaan. Käytössä on myös vaalea, hohtava meikkipuikko, jota en käytä mielellään aamulla jos on hämärää, etten näyttäisi Edward Cullenilta sitten ulkomaailmassa.
Luomiväreillä saa kivan, huomaamattoman vaalean värin. Käytän tässä nyt pesuun  menevää meikkivoidesivellintä, sillä se sulauttaa kivasti kaikki pintaan, kun siinä on harjaksissa vielä meikkivoidetta jäljellä.
Tai hohtomeikkipuikolla:
Tässä vertailukuva molemmista iholla. Pohjana naamassa käyttämääni meikkivoidetta.
Kuvaa katsomalla voi viksuimmat hoksata, miksei koskaan voiteen väriä tulisi testata kämmenelle! Naamani iho on näin talvella ainakin paljon tummempi ja yleensäkkin punertavampi, kun muu kroppani.
Jos hohtoa ei jaksa/viitsi lisätä erikseen, on hyvä olla olemassa tämänkaltainen poskipuna:
Kun viistopäiseen poskipunasiveltimeen sutii väriä kuvassa näkyvässä asennossa, saa sillä kätevästi punan, että hodon kasvoille.
Sitähän kuitenkin kannattaa pyöritellä kevyesti ja pehmentää jälkeä hieman, jotta raja ei jäisi noin selkeäksi.
Helppoa! Varsinkin Lidlin vähempipigmenttisellä poskipunalla. Ei aamulla pimeässä meikatessaanakan tule liikaa.
Tässä välissä painelen kasvoihini hieman puuteria (en pyyhkimällä) ja silläkin saa sulautettua vielä puuteria ihoon luonnollisesti.
Viittä vailla valmis. Oikeasti en laittaisi noinkaan tummia kulmia jos lähtisin ilman voimakkaita silmämeikkejä liikkeelle. Tänään vain vielä meikkaan mukavan bilemeikin joten kulmat saavat olla tuossakin jo.
Viimeisenä huulille mukava luonnollinen kiilto (tässä tapauksessa Natural Code -Soft papaya), silmiin yläluomelle musta (tai pehmeämmän tuloksen halutessaan, ruskea) kajaali + ripsari.
Näin!! Melkeinhän tässä kehtaisi lähteä näin kouluun, töihin tms :) Aikaa tähän kuluu ehkä 10min jos on nopea, mutta itse katselen samalla piirrettyjä, joten varaan aina väh 15min meikkaamiseen.

Huomaa muuten että tämä kiireinen "työaamu" on lavastettu. Sen lisäksi että kuvissa on valoisaa, tukkani kuivuu itsestään parin kuvan välissä, ja valotuksen kanssa tuli pientä säätöä. Kameran paristot meinaan loppuivat n. puolessa välissä ja kun sain viimeiset kasvokuvat otettua oli ulkona jo hämärtynyt kivasti :D Mutta.. kerkesin!!

Nyt tästä rakennan vielä vähän rokimmat meikit ja alan viettämään iltaa! Heippa!

8 kommenttia:

Lina kirjoitti...

En meikkaa ite ollenkaan enkä aiokkaan meikata, mutta nämä ohjeet oli hyvät :)

Anonyymi kirjoitti...

Pitää nyt sitten laittaa kaksi lusikkaa tuonne pakastimeen maanantai-aamuksi! :) ja oot tossa kolmanneksi vikassa kuvassa ihan järkyn kaunis!! ja noi muutkin kuvat! Pitää kanssa mennä hakemaan tota Lumenen huulikiiltoa. Rakastuin siihen.

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Nunnu: kiva :P
Anonyymi: kiitos vain ^^ Mut noita lusikoita riittää pakkasessa kun pitää 5minsaa, muuten ne varmaan jäätyy naamaan kii :D Jos yön haluaa pitää, niin jääkaappi tekee niistä riittävän kylmät.

Toi kiilto tosiaan on hyvä arkikiilto, alkaa loppuakkin pian!

Anonyymi kirjoitti...

Okei, kiitos tiedosta vielä :) Muuten,mitä ripsiväriä käytät?

JanettePunk kirjoitti...

Hyvä ohje!
Mulla OLI käytössä (vaikket kysynytkään miten muut tekee mutta) silmienturvotukseen käytetyt teepussit jääkaapissa. Auttoi mulla paremmin. Pulmana vaan että miten sai ne pysymän paikallaan kun pitää tehdä aamupalaa ja pukea kahta lasta samalla. Aina sitä teetä litisi sitten vaatteille ja jokapaikkaan ja kokohomma näytti enemmän komediafilmiltä kun kiireisen äidin aamulta haha :D Olis varmaan pitänyt jollakin hikipannalla virittää ne kiinni päähän :D

Sitten onneksi löysin sellaisen silmänympärysvoiteen yhdistettynä pikkuisiin ohra "pipityynyihin" niin avot, toimii :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Anonyymi: nyt on käytössä Maybelline The falsies volum express :P

RvaM.: hei hyvä idea noi teepussit! Eikös teessä ole kofeiinia jonka pitäis kans auttaa ihoakin virkistymään??
Noi lusikat tosin on nopeat, kun niillä painelee sen.. puol minsaa ennennkun ne jäähtyy sitten.

Mikä muuten sen silmänympärysvoiteen nimi on?
Ite oon miettiny et kokeilisin sitä metallikuulalla varustettua voidetta. Tummat nää ei oo koskaan mutta mulla on yläasteesta asti ainakin poskien yläpäässä näkyny silmäpusseista tullu punanen kohta :D

Anonyymi kirjoitti...

Sun meikkailua on niin kiva katella kun aina oppii jotain uutta. :D

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Anonyymi: kiitti :D katotaan jos ikinämilloinkaan saisin viel videota tehtyä :D Sitten sais ainakin nauraa. Viimeks ei vaan siirto videoeditoriin onnistunu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...