perjantai 4. helmikuuta 2011

Appelsiinisuklaameikki

Okei, tässä tänä viikonloppuna ajattelin parin postauksen verran kertoa pienistä luonnonmukaisista asioista (mystistä..). En viitsi sanoa ekologista, koska se ei pidä kaikilta osin paikkaansa.
Postaukset tahdon aloittaa omasta mielestä kaikkein jännimmällä jutulla, eli meikillä. Ofkoors! Eikä tässä tapauksessa tuo nimikään ole yhtään huijausta.

Inspiraatio kaikkeen lähti Michelle Phanin videosta, jossa hän käyttää poskiinsa kaakaojauhetta.

Ideana tässä taikoa lämmintä ja herkullista kesälookkia kasvoille. Aloitustilanteessa minulla on naamassa hieman meikkivoidetta ja hieman puuteria. Ei muuta.
Kaivetaan kaapista kaakaojauhetta, syödään puolet ja puolet laitetaan jollekkin pienelle astialle. Itse laitoin vanhan puuterirasian kannelle.
Laitoin kahta erilaista. Vaaleampi on ihan normaalia juotavaa sokeriaakaota ja tummempi jotain sokeroimatonta, puhtaasti kaakaoista juomajauhetta. Sekoitin nämä, sillä toinen oli liian vaalea ja toinen liian tummaa yksinään.

Sävyltään kaakao on iholla kuin aurinkopuuteri. Lämmin ja luonnollinen hehku. Poskipunan lisäksi sitä voi siis sipaista kevyesti nenän päälle ja otsaan, niinkun minäkin tein. 
Luomiin laitetaan silmämeikinpohjustusaine, ja sisänurkasta katsottuna puolet luomesta töpötellään räikeän oranssiksi.
Oranssin kaveriksi suklaisen sävyistä keskiruskeaa. Mieluiten ei kovin hohtavia värejä, vaan joko täysin mattoja, tai hieman pienellä hileisiä. Sitä laitetaan ulkonurkkaan. Tässä saa olla ihan rento-otteinen. Yleensä ite tykkään aika sliipatuista meikeistä, tähän sopii kuitenkin rento utuisuus.
Lopuksi lisätään ripsari ja kulmat. Kulmista tehdään myöskin rennot ja luonnollisen näköiset. Ripsiväriksi voisi laittaa hieman ruskeaa, mutta koska itselläni ei ole, laitoin vain hyvin kevyesti mustaa.
Noniin, aika valmiilta näyttää. Poskista hohkaa mukavasti herkullisen kaakaon tuoksua, mutta jotain vielä lisää. Appelsiinin tuoksuista JA makuista huulikiiltorasvaa! Nom!
Valmista siis tuli. Kiva, kesäinen, paahteinen ja makea meikki. Tämä oli ennenkaikkea helppo tehdä ja myöskin nopea. Ehkä mulla on jotain kaipuuta kesään jo ;)
Onko muilla hyviä meikkivinkkejä siihen, mitä keittiönkaapista voisi kaivaa? Ainakin kuorintaan löytyy sokerivinkkejä reippaasti! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilepa huiskia vaikka curry-, (inkivääri-) tai kurkumajauhetta silmiin ja jotain erikoisvehnäjauhoa vaaleaksi väriksi :D
Tummempi van houten -kaakaojauhe vois kanssa käydä ruskeasta luomiväristä

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Jännää keittiökosmetiikkaa :D En tiedä kyllä uskallanko laittaa noita voimakkaampia mausteita silmiin, kun vois kirvellä :P sävyt ovat kyllä houkuttavia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...