sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Tee-se itse luomiväriprimer

Olen pitkään kaivannut sellaista luomivärin pohjustusta, jossa ei ole kimalletta. Olen pitkään halunnut Urban Decayn primer potionin, tai jonkun muun vähän paremman. Nykyiseni on kyllä ihan hyvä, mutta on kiva kokeilla muutakin!
Väliaikaratkaisuna halusin kokeilla tehdä itse sellaista. Youtube ja netti onkin täynnä samaan kaavaan tehtyjä mössöjä, joten tässä oma versioni. Todennäköisesti myös kaikilta löytyy ainekset kotoa.
Tavallinen Ikean vartalorasva, Body Shopin vartalovoi, meikkivoidetta. Luulen että voi käyttää pelkkää vartalovoitakin, tai pelkkää rasvaa, halusin vaan sotkea. Meikkivoideen lisäksi voi laittaa myös nestemäistä peitelitkua, jos sellaista löytyy.
Itselläni oli kätevästi pieni purkki, johon sotkin n. puolet voiteita ja puolet meikkivoidetta. Hammastikulla on hyvä sekoitella. (pitäisi muuten tilata netistä tyhjiä pikkupurkkeja, kun niitä tarvii aina kaikkeen)
Aine sulautuu iholle hyvin alle minuutissa siitä kun sen on levittänyt. Myöskään itselläni ei kamalasti erotu edes tuo kohta.
Ekaan testiin käytin "kuuluisaa" hooämmän halpapalettia. Ilman pohjustuksia ja pientä hinkkaamistahan tästä ei lähde irti, kuin tuota mustaakin mustempaa mustaa.
Valitsin ihan sattumalta 4 eri väriä. Ylempänä värit siis ilman mitään pohjustusta, ja alempana tuo omatekemä mössöni.

En ole vielä tänään testannut luomilla, mutta huomenna kokeilen kyllä. Varmaan näiden toimivuus riippuu noiden rasvojen aineksista, ainakin glyseriinillä pitäisi olla hyvä vaikutus pigmentteihin, ja sitä ainakin halvoista voiteista löytyy. Ikean rasvan incki lisassa se on kolmantena.
Tietenkään tämä tuskin hakkaa pitävyydessään kaikenmaailman primer potioneita, mutta ihan hauska kokeilla, kun ei aineksetkaan käytännössä maksa mitään.

Mietin että tätä kun tekee ison satsin, saa kivasti myös koko kasvoille hieman peittävää voidetta, silloin kun iho on ok kunnossa. Pakko sitäkin kokeilla!

Onko joku muu kokeillut itsetehtyä luomivärin pohjustusta? Millä reseptillä?

Edit: huomasin näitä pestessä, että vedellä lähti ainakin kivasti, Malu wilzin primeri jätti (kokeilin sitäkin tuohon viereen) saippuahinkkaamisenkin jälkeen käsiin väriä, ja se piti kynsiharjalla hinkata pois. 

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

NYX:in eyeshadow base on toimivaa tavaraa! Ostin itselle valkoisena ja ihonvärisenä. Edullisiakin ovat, kun eBaysta ostaa. :) Suosittelen!

Tästä löytyy vertailu UDPP:n kanssa: http://www.youtube.com/watch?v=-QwOWYVzaXk

Ja tässä linkkiä eBayhin.

http://cgi.ebay.com/1-NYX-EYESHADOW-BASE-Pick-Any-1-Color-/250706197624?pt=US_Makeup_Eyes&hash=item3a5f40fc78

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Sanna: mullakin on ihan pätevä nykyinen, mutta tossakin videossa UDPP näytti silti paremmalta kun nyx :D se toisti sen helmiäisen vaalean ja turkoosin paremmin.. vaikka ei nyxikaan huono! Silmämääräisesti näytti samalta kun malu wilz..

Mutta kiitos tuosta myyjän linkistä, koska oon miettinykkin hyvää NYXiä myyvää myyjää e-baystä ;) cherryculture ja nää tulee joskus niin kalliiks uusilla postareilla..

Amaryllis kirjoitti...

Minua kiinnostaa kovasti miten hyvin tuo DIY primer toimi luomilla. Minulla on tosin tosi rasvaiset luomet, eli UDPP ja shadow insurance taitavat olla ainoat vaihtoehdot :P

Sanna kirjoitti...

Joo, varmasti UDPP parempi onkin! Itsellä ei ole henkilökohtaista kokemusta kyseisestä tuotteesta, mutta lukenut sitäkin enemmän arvosteluja siitä. :D

Itselle vain tuo NYX:in primer riittää hyvin ja omassa käytössä oon ollut tosi tyytyväinen. :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Amaryllis: ei tämä tietenkään niin hyvin varmaan pysy, kokeilin testipäivän tuolla primerillä, ja teen siitä pienen postauksen tänään :D mutta olihan toi hauska kokeilla..

Sanna: Joo monesti noi edullisemmatkin on enemmän parempia kun osaa odottaakkaan :P samaa mieltä. Mulla on nyt vaan joku kausi, että hotsittais kokeilla jtn "superjuttua" :D ei välttis udpp:tä.. ehkä jopa tehdä itse mixing mediumia tms.. joku joka kirkastais värit huippuunsa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...