perjantai 30. syyskuuta 2011

Ensikosketus Manly120-palettiin

Tällä viikolla sain sitten sen paletin, josta koko nettimaailma on hehkuttanut jo muutaman vuoden. Tai no kolmas niistä eri vaihtoehdoista, eli Manly120 paletti.

En omista ihan kamalasti eri luomivärejä, joten tämä on kaivattu lisä kokoelmaan. Aina ei myöskään tule panostettua esim. Inglotin väreissä niihin epävarmempiin ja oudoimpiin sävyihin, tämän paletin mukana niitä saa kokeilla "riskittömämmin".
Oma Manlyseni on 2nd edition. Ensimmäinen taitaa olla se "kuuluisampi" ja ehkä väriasettelultaan herkullisempi versio. Tästä tokasta ei niin kamalasti ole videoita tai juttua, yleensä Manlyn paletilla tarkoitetaan ensimmäistä versiota.
Valitsin tämän kuitenkin syystä, että tässä on 2 riviä enemmän neutraalimpia sävyjä, koska tarkoituksenani ei ole tilata erikseen (ainakaan vielä) esim. Coastalin neutral 88-palettia.
Värejä tästäkin löytyy mielestäni ihan riittämiin. Kuljetuksessa oli murtunut 1 nappi kokonaan ja 2 pinkkiä lähes rikki, vain päällinen "kuori" oli ehjä, mutta se oli irti paikoiltaan.. en o saa selittää. :D Kuitenkin, pressasin kaikki 3 nappia takaisin muotoonsa, eli ei enää mitään hätää.

Tein parina päivänä tällä pari koemeikkiä ja tässä kuvia:

Nopeasti tuota palettia nyt tutkailtuani, olen vähän ehtinyt muodostamaan päätöksiä.
Osa mattasävyistä ei pelitä kamalan hyvin, huom osa. Ainakin 5 tai 6 on aika heikkoja näkymään tai tarttumaan mihinkään pohjustukseen.
Ensisilmäyksellä ihmettelin useiden värien samankaltaisuutta, eli mielestäni tismalleen samoja värejä on joitakin pari. Niissä on kuitenkin hieman eri koostumus, jossain hileisempi, jossain metallisempi jne. Hyvä paletti siis sen puolesta, että on useita laatuja!

Useissa laaduissa on kuitenkin pieni miinuspuoli. Kun ensin hinkkaa väriä jostain kovemmasta napista, voi seuraava nappi ollakkin aivan superpehmeä ja väriä irrota aivan pienelläkin sipaisulla.

Jos joku haluaa swatcheja näistä niin saa hihkaista! Voin niitä ottaa ja olisi se ehkä ihan hauskaakin. Ison urakan vuoksi en sitä jaksa kuitenkaan tehdä, jos niitä ei kukaan kaipaa.
Kokemuksista saa myös kertoa!

8 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Ihanan herkullisia värejä! :)

Sulla on muuten tosi nätit silmät ja eka meikki on ihana :))

Lumi kirjoitti...

Nää paletit on kyllä niin nameja tuon tajuttoman ison värivalikoimansa kanssa! Ehkä mäkin joskus hankin jonkun ison paletin.. kunhan keksin miten en näytä ihan pöljältä värikkäitä luomivärejä käyttäessäni.... :(

Ja tuo violetti silmämeikki on kaunis - sopii sulle tosi hyvin!

HeidiB kirjoitti...

Tuo turkoosi-ruskea meikki on ihana. Minttusuklaa <3

Mun 120 paletti on jäänyt aika vähälle käytölle. Sävyjän on paljon, mutta laatunsa puolesta aika iso osa on vähän mitä sattuu :P Hinta-laatu-suhe on kyllä ihan kohdallaan, mutta kun laatikoista löytyy niin paljon paremminkin käyttäytyviä sävyjä lähinnä tuo paletti tulee napattua käyttöön kun tarvitsee jonkun tietyn sävyn jota ei muualla ole. Tai sitten mä en vaan ole tutustunut tuohon kunnolla ja olen muutaman huonon sävyn antanut vaikuttaa liikaa mielipiteeseen ;)

Anonyymi kirjoitti...

tekisitkö postauksen tuosta pressauksesta kuinka se tehdään ja mitä tarvikkeita siihen tarvitaan? :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Nora: Niin on ja kiitos paljon! :P

Lumi: Kun kotona harjoittelee itsekseen räväkämpien meikkien kanssa, voi se kynnys pienentyä miten kehtaa lähteä kaupungille ;)

HeidiB: On kyllä tosi sekalaatuisia noi napit, sen kyllä ymmärtää juurikin halvan hinnan ja monen eri koostumuksen takia :D Ainakin metalliset ja helmiäiset/hohtavat sävyt on ollu hyviä.

Vaikka omistaakin muita parempana, mutta onhan tämä juuri sellainen hätävara, jos haluaa kokeilla jotain väriä, jota ei muuten haluaisi ostaa muualta :P

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Anonyymi: mä en varmaan osais ihan oikeaoppista pressausta näyttää, mutta tässä on hyvä video ja juuri tehty tällaiselle paletille: http://www.youtube.com/watch?v=I15xHtAuFi0&feature=relmfu

mir kirjoitti...

Toi turkoosi meikki, ihana!

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

kiitti mir :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...