torstai 3. maaliskuuta 2011

Kestohuulipuna, hyvä vai huono?

Minulla ei ole pahemmin kosketusta kestohuulipunien maailmaan. Elämäni ainoa testaus taitaa olla joskus seiska luokalla, silloisen paikallisen K-supermarketin testereistä. Eihän se aine sillonkaan lähtenyt matkalla pois, vaikka kuinka hinkkasi! Eikä lähde vieläkään.

Tavallisesta punaisesta huulipunasta olen oppinut tekemään lähes vedenpitävän kestoversion tarpeeksi kerrostamalla ja painamalla väriä pois. Näin huulista tulee intensiiviset, matat, eikä lähde hevillä pois. Kerrankin laitoin eräisiin tupareihin, joihin unohdin ottaa pillin mukaan, mutta lasiin ei jäänytkään yhtäkään punaista jälkeä. Ei, vaikka join aika *köh* monta lasillista samasta lasista.

Kuitenkin aina hyvälle nudepunalle arkena on sijaa. Omat nudevärini ovat vähän nihkeitä pysymään (paitsi nyxin "huulipunakynä" joka on nudena ja kirkkaanpunaisena).
Etsimpä siis kunnon "everyday" huuliviritelmän ja löysin tämän:
MaxFactorin Lipfinity pakkaus, sävyssä 160, Iced. Näitä taitaa olla samantapasta tuotetta, kaksipäisessä pötkylässä, missä toisessa päässä on huulikiilto. Toisaalta se vaikuttaisi vähän fiksummalta, kun kaksi erillistä putkiloa.
Sävyltään tämä on juuri hyvä itselleni. Jos haluan oikeasti luonnollisen punan, sen pitää olla ihan inasen vaaleampi kun huulten luonnollinen sävy, muttei toisiaankaan liian vaalea.
Huulet luonnollisina
Huulten kannattaa kuoria tai tehdä niille jotain muuta, että ne olisivat mahdollisimman pehmeät ja kosteutetut. (okei, kuvassa laitoin vain huulirasvan) Huulirasva kannattaa laittaa niin, että se ehtii imeytyä huuliin hyvin.

Huulet maalataan huulikiillon näköisellä aineella ja annetaan kuivua. Siihen voi varata n. minuutin ja sen kyllä tuntee sitten.
Huulet "maalattu" punalla
Itse tykkään ihan näinkin, ilman päälyskiiltoa tästä todella paljon. Tulen ehkä enemmän tätä näin pitämäänkin.

Huulten kuivuttua kuitenkin voi lisätä pehmentävän kiillon puikosta. Sen pitäisi kai myös olla kosteuttava.
Huulissa kosteuttava "kiiltopinta"
Tämän kiillon kanssa huulet tuntuvat kyllä mukavemmilta, kun ilman Se poistaa tehokkaasti kuivuudentunteen.

Jotkuthan eivät näistä kestopunista ilmeisesti pidä, juurikin kuivattavan ominaisuutensa vuoksi, mutta itse muutenkin tavallisenkin huulipunan tai kiillon jälkeen joudun kotiin tultuani rasvailemaan huulia, koska kyllä ne siinäkin kuivuu.
Omasta mielestäni tämä on hyvä tuote, koska en tunne lainkaan paljon mitään edes huulilla. Vähän kuin olisi pelkkä rasva, tai jos kiillon pyyhkii pois, ei mitään!

Tämä ei lähde kyllä mitenkään ruokien tai juomien mukana, sillä vaikka kuinka hinkkaat vaikka paperiin tai hihaan, et saa alla olevaa punaa kulumaan. Uskon että tätä todellakin riittää se, että aamulla kerran laittaa ja nappaa kiiltopuikon vain mukaan. Siihen kiiltopuikkoon ei tästä punasta jää väriä, vaan se säilyy vaaleana. Ellei sitten levitä huonosti kuivuneen värin päälle.

Ohjeen mukaan tämä lähtee pois huulilta, vain vedenkestävään meikkiin tarkoitetulla silmämeikin (tai jonkun muun) putsarilla, ja minulla ei muuta olekkaan kun sellainen. En siis osaa sanoa onko tätä mahdollista saada tavallisilla putsareilla miten helposti pois. Ei ainakaan saippualla, pyyhkeellä tai edes hammasharjalla lähdin, kun huvikseni kokeilin. :D

Onko joku muu saanut myös kestopunasta ystävän, tai kenties vihollisen?

2 kommenttia:

Pampuliina kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja kiitos vinkistä jos tuo toimii todella noin hyvin niin ostan ehdottomasti!

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Pampuliina: kannattaa kokeilla jos tällasta kaipaa :) jotkut siitä kuivattamisesta tosin valittelee. Huomasin tänään vielä, että oma huulikiilto vähän heikensi pitoa, en siis laittanut tuota pakkauksen mukana tullutta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...