sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Selviytymisherkkupirtelö

Pirtelöt ovat hyviä syötäviä/juotavia tällaiselle ihmiselle, joka ei muuten liioin hedelmistä tai marjoista piittaa. Ei niitä tule syötyä kun ehkä kesällä vähän, muttei taatusti pakkasesta suoraan tai minään kiisselinä.
Pirtelö on kuitenkin kylmä herkku, ja siitä saa vieläpä terveellisen.
 Yksinkertaisuudessaan vain pohjalle paljon jäisiä marjoja, tässätapauksessa pensas, -ja metsämustikoita. Päälle iso tujaus luonnon jogurttia, vähän alle puolikas banaani (riippuu miten ison tekee), ja ehkä muutama ruokalusikallinen vanilijajätskiä päälle.
Banaani makeuttaa aika kivasti pirtelön, vaikkei jätskiä paljon yhtään laittaisikaan, joten sokeria ei tarvitse lisätä. Tosin leseitä (esim ruis) tähän voisi laittaa, ja tehdä smoothiejuoman.

Tämä on makea jälkkäri jätskinhimoon, ja runsas marjapitoisuus auttaa varmasti pieneen krapulaankin. Tai jos ei, niin sillon kun itselläni on darra, niin rasvaisen ja suolaisen ohella tekee kyllä mieli jotain kylmää juotavaa, ja pirtelö on siihen oiva.

5 kommenttia:

Panda kirjoitti...

Mie herätän itteni tämmöisillä aamuisin :). Pähkinöitä kun myös heittää joukkoon ennen tehosekoittimeen menoa niin aijaijai.

Yóna kirjoitti...

Ooi! Täytyypä kokeilla :) Kiitos vinkistä ;) Meillä on pakaste täynnä marjoja kun Mami jokaisen kotonakäynnin yhteydessä ahtaa kassillisen pakasteita mukaan. Nyt keksin niille toimivan käyttötavan! :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Panda: oi olispa mullakin noin hyvä tapa aamuisin! Ite kun en aamupalaa voi syödä, ja viimeiseksi jotain makeaa :( korkeintaan hätätapauksessa menee voikkari alas.

Yona: Tää on kyllä kivaa kun voi tunkee mitä vaan marjoja/hedelmiä :) Ei jää turhaan kuljeksiin pakkaseen. Toinen nanna on rahka, mihin niitä saa käytettyä.

Panda kirjoitti...

Vielä toinen vinkki!

Jos haluat pirtelöön ihanan pehmeän koostumuksen, niin riko joukkoon 1-2 raakaa kananmunaa :). Uskomatonta mutta totta!

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Panda: totta muuten! kananmuna käy yllättävän moneen just pehmentämään koostumusta. Kuulin taannoin, että itsetehtyyn perunamuusiinkin kannattaa rikkoa yksi kananmuna.
Pitää enskerralla muistaa laittaa tuohon pirtelöiseenkin. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...