torstai 30. kesäkuuta 2011

Lakka-arvostelut alkavat! 1. uhri: H&M


Päätin siis aloittaa sarjan, jossa käyn omistamiani lakkoja läpi ja arvostelen ne. Pisteytys on 0-5 ja loogisesti, mitä vähemmän lakkoja kyseiseltä merkiltä omistan, se kasvattaa ns. "virhemarginaalia", koska joillain merkillä voi olla montaakin eri laatua.
Aivan niinkun arvostelujen ensimmäisellä kaverilla: H&M:n lakoilla.

Tällä hetkellä omistan 3 lakkaa H&M:ltä ja pois olen antanut toiset 3 (äitilleni).
H&M:n ehdottomiin plussiin kuuluu värivalikoima ja halpa hinta. Normaali hinta perusvalikoiman lakalle on 3,90€ ja nyt alennuksessa jotkut värit ainakin nettikaupassa 1,90€. Näiden vakiolakkojen lisäksi ilmestyy muutaman kerran vuodessa erilaisia teemakokoelmalakkoja, joiden hinta pyörii myöskin 2-4€ välillä, riippuu vähän.

Itse suosittelen kaikista eniten noita perusvalikoimiin kuuluvia lakkoja, tähän asti niissä on kausilakkoihin verrattuna tasaisin laatu, omien kokemusteni mukaan. (kaikkia lakkoja kaksi kerrosta kynnellä)
Kaikilla kolmella lakatessani palasi muistiin, miten erilailla nämä käyttäytyvät. Aloitan kaikkienaikojen suosikistani Latte 2 go:
Lakka on suosikkini monestakin syystä. Väri on aivan ihana vaaleanpunaiseen taittava nude, lakka kuivuu kohtuuajassa, lakka on mukavan juoksevaa, jopa vielä näin pitkän ajan jälkeen. Moni lakkahan ei olisi enää puolet käytettynä kovin hyvä.
Latte 2 go oli ensimmäinen tämän merkin lakka, jonka ostin ja luulin että kaikki ovat yhtä hyviä. Varmaan moni onkin, mutta ei omistamani.

Toisena "tokasuosikkini" Blue my mind:
Ensiksi pakko todeta oleellisin. Lakka on iiiiihanan värinen. Kuvassa ehkä liian vihertävän värinen, mutta silti. Ihana.
Lakka on laadultaan ok, mutta ei yhtä hyvä kun edellinen. Tämä on aika paksua ja mielestäni vaikea levittää kynnelle, mutta peittää hyvin ja kuivuu normaaliajassa. Levittyvyys on kuitenkin niin iso ongelma, että en ole käyttänyt tätä niin paljon mitä haluaisin.

Viimeisenä omistamistani lakoista viimeinen, Hello Kitty-Turqouise:
Tämä on omistamistani lakoista huonoin, mutta värin vuoksi olen kuitenkin tämän säilyttänyt. Värin lisäksi pullo on myös aivan ihana, muistuttaa hajuvesipulloa, mutta se nyt ei aivan riitä.
Lakka on mukavan löysää ja vähän kiikkeränoloisella siveltimelläkin hyvä levittää kynnelle. Kuitenkin lakka kuivuu aivan tuskastuttavan hiiiitaaastii. Oikeasti, kun lakkasin kaikkia ekan kerroksen kuvia varten kynnelle, muut kaksi olivat parissa minuutissa täysin kuivat, mutta tämä ei tosiaankaan.
Tästä kuivuu kyllä kaunis ja kiiltävä pinta, jos jaksaa normaalia kauemmin odotella lakan kanssa.

Linkkejä postauksiin poisantamistani lakoista:
Hello Kitty-Purple glitter
Hello Kitty-Darling Pink
Dollar Green

Yleisesti näille on tosi vaikea antaa arvosanaa. Kuitenkin lasken vakavan laadunvaihtelun yksinkertaisesti miinukseksi, mutta hyvän peruskokoelman vuoksi annan kuitenkin:
(3/5)
Muilla vastaavanlaisia kokemuksia? Tai kokemuksia niistä minilakoista, joita on myyty nyt tovi niissä neljän paketeissa?

Ps: Lisäsin kollaasisivulle 2 uutta kollaasia. Kevät ja alkukesä.

12 kommenttia:

Nails1820 kirjoitti...

Minulla on yksi sellanen mini neljänkynsilakanpakkaus. Siinä on valkoinen, nude, ruskea ja tummansininen. Ne on aika söpöjä :) Ja ne on tosipeittävii, yksi kerros riittää :D
Sitten omistan 3 sellast "isoa pulloa" väreinä pinkki, vaaleansininen ja "armeijavihreä". Ne on aika kivoja, varsinkin tuo pinkki on yksi lempilakoistani. Yksi kerros riittää riittää hyvin myös peittämään. Ja jos hintaan vertailee pullon kokoa ja lakkojen laatua, niin on kyllä hyvä hintalaatukoko suhde :)

Ine kirjoitti...

Hei, tämähän on kiva idea (: Itse kyllä tykkään tuosta Hello Kittystä melkoisesti, mutta totta on että huonosti kuivuu ):

Anonyymi kirjoitti...

Muutaman HM lakan omistan ja näistä on ehdottomasti yli muiden My Favorite Jeans. Aiivan ihana savunharmaansininen lakka kimalteilla, kannataa googlata, löytyy kuvia. Mä niin niin tykkään!! Laatu on hyvä, levittyy hyvin, tosin joutuu laittamaan pari kolme kerrosta, jää muuten hiukan läpikuultavaksi.Ahdistaa vaan ajatus siitä että mistä löydän lisää kun lakka loppuu..

Hanna kirjoitti...

Mulla menee Latte 2 Gon & Blue My Mindin kanssa toi lakan koostumus just toisin päin :D Latte 2 Go on semmosta paksua ja Blue My Mind melkein jopa jellyä.

Wheatear kirjoitti...

Kiva saada lukea arvostelua H&M:n lakoista. Olen suhtautunut niihin pienellä varauksella, kiitos teinivuosien lakkailujen. Ainoa omistamani on U Must Have This -lakka, joka on kyllä ihana. :)

Vauhtimamma kirjoitti...

Jos kaipaat tuon Hello Kittyn tilalle jotain muuta lakkaa, niin on ainakin mun näytöllä kovasti saman sävyinen kuin OPIn Mermaids Tears.

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Nails1820: Mä oon noita neljän pakkauksia miettinytkin, joskus jos tulee tosi hieno värikokoelma, niin vois ehkä ostaakkin! ;D

Ine: ja pullokin on söpö ;( *niisk*

Anonyymi: Toi on hieno lakka! Mä joskus pistin sen ja jonkun samanlaisen, mutta violetin ostoskoriin vaatteiden kans, mut tuli ilmotus että ne on loppu. Hööööh..(laiskuudesta kärsin taas, kun saman olis voinu ostaa ja KÄVELLÄ liikkeeseen)

Hanna: Aika jännä! :D Ehkä H&M:n lakoissa ei ole väririippuvainen laatu, vaan ihan arpapeliä muuten.

Wheatear: joo, varauksella minäkin vähän suhtaudun, mutta ei kyllä näitä kai voi yhden ostaa jos vastaan kävelee tosi nätti! (:

Vauhtimamma: ekassa kuvassa tuo turkoosi näytti likaiselta, mutta on siis raikkaampi vaaleansininen. Siinä mielessä se ei ihan vastaa tuota likaisemman väristä Opin lakkaa, vaikka sekin on kaunis! :P

aamuetana kirjoitti...

Oii tuo sininen on aivan ihana!!!

elli kirjoitti...

Kiva idis !

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

aamuetana: se on kyllä! :)

kiva että elli tykkäät :P

Pumpulipupu kirjoitti...

Kiva ja kiinnostava arvostelu! Hyvä kun aloitit tällaisen sarjan, oikein mielenkiintoista! :)

Itselläni ei ole Henkkiksen lakkoja, mutta kiinnostavaa kyllä lukea niistä! Oikein kivat ja hyödylliset myös nuo kuvat, joissa vertasit väriä kynsillä väriin pullossa. Oikein innolla odotan jo seuraavaa osaa! :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Kiitos pumpulipupu! Kyllä varmasti jaksaa jatkaa tätä, kun sai hyvää kannatusta. :D

Pitää vain miettiä miten menetellä niiden lakkojen kanssa, joita on vähän enemmän samaa merkkiä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...