sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kynsinauhojen hoidosta

Kerrompa nyt vähän kokemuksia käyttämistäni kynsinauhojenhoitotuotteista.
Omat kynsinauhani ovat normaalisti aika hyväkuntoiset, eivätkä kesällä tarvitse välttämättä lainkaan hoitoa, ellen halua huviksi lutrata tai ennaltaehkäistä mahdollisia kuivumisia.

Talvellakaan en niitä erityisen pahaan kuntoon saa, joskus ne ovat kuivahkot siinä mukana, missä muutkin osat käsistäni ovat ja ne saa hoidettua parilla rasvauskerralla.

Omistan kuitenkin kaksi kynsinauhojen hoitotuotetta, joita käytän satunnaisesti jos vähän tulee pieniä kuivumisen merkkejä, toisesta niistä tykkään, toisesta en, eikä paras hoitotuotteeni ole niistä kumpikaan.
Kummastakaan ei silminnähden ole kulunut paljoakaan, sillä en saa noiden tuotemäärää vajoamaan, kun en päivittäin läträä, vaikka laitankin noita aina kunnolla kerralla.

Ensimmäisenä kerron Trindin kynsinauhabalsamista, jonka ostohetkellä tehty postaus on täälä.
Olen käyttänyt tätä kevään mittaan ainakin 10-12 kertaa ja mielestäni tämä on miellyttävä tuote käyttää.
Tuoksu on saippuainen, ehkä vähän ruusuinen. Ei miellyttävä, mutta ei ärsytäkkään.
Tässä ei ole öljyä, joten ei ole mitään haittaa käyttää tätä ennen kynsien lakkausta ja tuote imeytyy kyllä viidessä minuutissa huomaamattomiin. Oikeastaan ohjeessa neuvotaan pitämään ainetta 2min kynnellä ja hieromaan sen jälkeen iholle ja kynsinauhoihin. Siinä ajassa kuitenkaan ei ole enää paljon mitään hierottavaa.

Suosittelen tätä kaikille niille, jotka eivät dikkaile öljyjen kanssa pläräämisestä. Tuote on nähtävästikkin aika riittoisa, jos sitä ei tarvitse käyttää joka päivä, luulen muutaman päivän kuurien riittävän.
Itse käytän ihan satunnaisesti ihan vaan ehkäisemässä vahinkoja.

Toinen tuote on E-baystä tilattu kynsinauhaöljykynä. (ei ole Opi, vaikka niin lukeekin).
Näiden selkeä pluspuoli on edullinen hinta (1kpl ehkä dollarin, mutta useamman kynän setin saa aika halvalla myös) ja pehmeällä harjalla/siveltimellä on miellyttävä levittää öljyä.
 Pakkaus taas on puoliksi plus, puoliksi miinus. Kynämäisen pakkauksen ja korkin ansiosta sitä on todella helppo kuljettaa mukana, mutta ainakin itse sain sen ihan öljyiseksi kauttaaltaan parin käyttökerran jälkeen.
Öljyä harjaspäähän saa kynän toista päätä vääntämällä, mutta itse saan sitä aina vähän liikaa, tai sitten se jää liian kuivaksi.

Yksi suuri miinuspuoli on kuitenkin haju. Oma tuotteeni on "mansikantuoksuinen", mutta tuoksuu vahvasti muoviselta ja teolliselta, johon on lisätty erittäin huonoa mansikkaesanssia. En oikein hajun vuoksi voi kuvitella tuotteen toimivan tai hoitavan, jotenkin tuntuu vain "myrkylliseltä".
Onneksi tilasin näitä ensin yhden kokeeksi, koska tähän yhteen tämä kokeilu saattaa jäädä. Käytän tämän kyllä loppuun ja voin kuskata vaikka mukana varoiksi.

Yhteenvetona tuotteista. Jos tulee tarvetta helliä kynsinauhoja, käytän ihan aitoa oliiviöljyä, jolla hellin samalla kynnet ja kädetkin. Kuitenkin jos vaikka peukalon reunojen iho on kuivaa, käytän siihen mielelläni Trindin tuotetta, koska se pehmittää tuntuvasti heti kovettuman.

Jos jonkun hoitotuotteen tulen seuraavaksi ostamaan, se on varmaan koko kynnelle levitettävä hoitoöljy. Hyviä ehdotuksia siihen saa antaa, ja erityisesti jos on kokemuksia Dependin hoitavista tuotteista (niistä mitkä on siinä perus värirekillä 3€kpl).
Pidän tärkeänä tuota koko kynnen öljyämistä, sillä uskon sen olevan salaisuus siihen, ettei kynsi katkea niin helposti. Nykyään pyrin muistamaan kerran viikkoon oliiviöljyn, mutta olisi kiva jos olisi joku hyväntuoksuinen ja näppärä pullo. (joo, voisinhan vaan kaataa sitä oliiviöljyä tyhjään lakkapulloon, mutta ei se ole niin hauskaa)

5 kommenttia:

Doo kirjoitti...

Oletko kokeillut pipettipulloa öljylle? Itse teen siihen sekoituksen, johon laitan e-vitamiiniöljyä ja milloin mitäkin muuta öljyä (avokadoa, jojobaa, tuoksuöljyjä...). Pipettipullossa on ihana kuminen korkki, joten se ei lipsu kädessä, ja lisäksi pullo on ruskea minkä pitäisi suojata sitä auringonvalolta hyvin. Sekä öljyjä että pipettipullon olen tilannut Pienestä Tuoksukaupasta :)

sinikilpikonna kirjoitti...

Mä ainakin suosittelisin sitä Dependin kynsiöljyä(178), se oli mun ensimmäinen kynsienhoitotuote ja olin siihen kyllä tosi tyytyväinen. Selvästi huomasi, että kynnet vahvistuivat sitä käyttäessä! Tuoksukin oli muistaakseni ihan kiva, ei ainakaan liian vahva.. :)

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Doo: en ole itse kokeillut tehdä öljyä, kuulostaa kyllä tehokkaalta kun noita öljyjä voisi käyttää sitten mm. ihoon ja tukkaankin.
Toisaalta saan aika harvoin tilattua mitään.. Idea pistetty korvan taakse. :)

sinikilpikonna: sitä kyllä pitäis ostaa! Oon vaan menny aina vähän hämilleen siinä rekin edessä, kun on ollut liian paljon vaihtoehtoja.. Hyvä kuulla että se oikeasti voi toimia!

Anonyymi kirjoitti...

Munkin mielestä se Dependin kynsiöljy on tosi hyvä! On toiminut hienosti ainakin mulla, eikä hinta todellakaan kirpaissut :) Tuoksu siinä on semmonen sitrusmainen, appelsiinia vois olla...? :) Mut kaiken kaikkiaan hyvä hinta/laatusuhde, eli suosittelen!

(todellaupea)Layrä kirjoitti...

Anonyymi: kiitos tiedosta, alkaa kuulostaan siltä, että käyn joskus vielä ostamassa ton Dependin! Eikä vähäpätöisin syy ollut sitrustuoksut, koska pidän niistä todella! :) ja tosiaan, jos maksaa sen 3€, ei harmita jos ei kamalasti tykkääkkään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...